Японські свічки

Японська свіча «Молот»

Легко виявити бикову фігуру Молот, що складається з однієї свічки, яка розгортає тренд вгору і дуже схожа зовні на молоток.

Молот (англ. hammer) — фігура на графіку японських свічок, яка складається з однієї лише свічки. Характерні риси Молота полягають в тому, що ця свічка має довгу нижню тінь і коротке тіло, тобто графічно нагадує молот, тому його дуже легко помітити на графіку.

Японська свіча Молот

Молот формується на знижуючих трендах (в іншому випадку, свічка з такими ж рисами матиме назву Повішений). Молот вказує на локальні мінімуми і передбачає подальший ріст. Тому Молот — фігура бикова.

Характеристики Молота

Читайте также«Бутерброд» (фигура роста) «Бутерброд» — редкая фигура роста на графике японских свечей, которая выглядит как бутерброд из свечей. График типа Японские свечи позволяет увидет...

Колір Молота не має значення. Те, що має більше значення, це довжина тіней і тіла. Для того, щоб японська свіча відповідала критеріям, щоб називатися Молотом, вона повинна мати наступні прості ознаки:

  • маленьке тіло (наближене за формою до квадрата)
  • довга нижня тінь (мінімум в 2 рази довше тіла)
  • відсутня верхня тінь (або дуже мала)
  • великий денний розкид цін (тобто мінімум мінус максимум)
  • формується на знижуючому тренді (інакше, має іншу назву)

Великий денний розкид означає, що він повинен бути більший, ніж у сусідніх свічок.

Молот як розвертальна фігура

Одиночну свічку Молот технічні аналітики використовують для виявлення моментів перепроданості інструмента. Молот використовується для підтвердження підтримки і визначення моментів розвертання тренда.

Психологія ринку під час формування фігури пояснюється просто: довгий мінімум в період свічки говорить про те, що ведмеді тягли ціну вниз з відносно великою силою. Але по мірі формування свічки, бики все-таки витягнули ціну вище, ніж і передбачено коротким тілом і довгою нижньою свічою.

Перевернутий молот

Дивовижно, що перевернутий на 180º Молот не змінює своїх властивостей для аналітика. Перевернутий Молот (англ. inverted hammer) так само, як і нормальний Молот є биковим знаком на графіку, при знаходженні на знижуючому тренді (в іншому випадку, він також має іншу назву).

перевернутий молот

 
 

Не плутайте з Повішеним

Читайте такжеТемная завеса (dark cloud cover) Темная завеса медвежья фигура японских свечей, которая состоит из длинных светлой и темной свечи. Темная завеса или завеса из темных облаков (англ....

У обов’язкових атрибутах свічки Молота я вказав, що перед нею повинен йти саме знижуючий тренд тому, що висхідний тренд, передуючи такій свічці, вже називається інакше, а саме «Повішений» (про нього в окремій статті).

Висновок

Легко виявити на графіку розвертальну фігуру Молот, яка складається з однієї японської свічки. Вона підтверджує підтримку і розгортає ціну вгору.